11 коментарів до “Апокаліпсис, який не стався

  1. Зіркохід

    Ну, як казочка про вселенський хепі-енд годиться, і написано незле. Ось тільки життя – це конфлікт, або по-мудрованому – діалектика. Тому-то щось не віриться в подібну ідилію навіть теоретично. Та ще й із такими персонажами :-).
    Удачі на конкурсі!

  2. Біоток

    Звичайна вигадка-припущення, але – не віриться.Бо автор не потурбувався про те, аби створити реальність, яка б постала річчю переконливою і збурила якісь думки. НЕПЕРЕКОНЛИВО.

  3. Клешоногий Паротяг

    Історія добра. Так, трохи наївна, то й що? Проте світла і легка.
    Логіку шукають.. яка логіка у 4 вершниках Апокаліпсису??? Давайте ще Біблію розберемо на логічні шматки. Нема логіки в вірі. Просто нема!

  4. Електроскат

    Щиро насмішила фраза про семиголову скотину, яка плутається у власних шиях. )
    І загалом ідея, що людство скористалося прогресом і дременуло в нові світи від біблійного кінця, славнюча, мені щиро зайшло. Але з погляду розвитку сюжету на оприявненні цієї ідеї можна було б сміливо ставити крапку. Ну, на появі блудниці. Ну, максимум ще одне речення. А то всі вже все знають, включаючи читача, а текст навіщось триває, показуючи солодку ідилію. Через це розмивається гумористично-парадоксальний пуант, який, як на мене, і є принциповою ознакою мініатюр у дусі Шеклі.

  5. Птиця Сірін

    А що заважає тим вершникам відправиться на ті планети, де ховаються люди? Як розумію, ці кінні халепи прив’язуються до тих, хто в них вірить, а не до планети. Але тут виникає інша логічна хиба. Досить припинити в них вірить, і вони сами щезнуть. Нащо в такому випадку тікати с Землі?

  6. Лісовик

    Дотепно, якраз в стилі “Битви”. Дякую, що не в “Дещо задарма” і “Необхідної речі”, з цим на конкурсі трохи переборщили. А так хто його зна, що було б, якби в нас була можливість у 2012 році…

  7. Олексій

    Честно кажучи якось не вірится. Тобто кінець світу на те і кінець світу. А світ однією Землею не закінчуєтся. можліво я передивився месників, але не може буди все так просто.

  8. murrrchik

    А мені дуже сподобалося 🙂 По-перше, чимось нагадує книги Зотова про апокаліпсис, які мені дуже зайшли. По-друге, цікаво показане те, що не завжди люди роблять саме те що хочуть, зазвичай їх зобов’язуть обставини, внутрішні або зовнішні, а для себе, для душі, не залишається ні часу, ні можливостей, а врешті-решт, і бажання. Тут дуже це відчувається, як на мене.
    Удачі на конкурсі! 🙂

  9. Вусатий, як Сом

    От, дідько! Перерив простори інтернету, але так і не знайшово того, що хотів… Про що це я? Ага! Колись давно, ще в якомусь, радянського випуску, збірнику фантастики читав схожу історію. Тільки там Архангели на палаючих колісницях спустились з небес, а не вершники і люди також кудись зникли(в тій історії, на відміну від даної, не пояснювалось куди). Так от, ваша історія нагадала мені те захоплення, коли я тільки знайомився із фантастикою. І не зважаючи на більш фентезійну рису оповіді, я отримав задоволення. Щиро дякую!

  10. Оглядатор

    Чудове оповідання! Майстерності та іронії тут якраз скільки треба! 🙂
    Ось тільки 4 вершники пів-оповідання якісь абстрактні – коні описані, а вони абсолютно ні. Тільки під кінець почали якось проявлятися.
    Гарно! 🙂

  11. Людина в капелюсі

    Сподобалося, щиро зичу успіхів такій симпатичній історії та її автору.
    Блудниця була неочікуваною, за неї теж плюс!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *