Завершено конкурс «Експансія»!

Автор | 13.08.2020

Завершився конкурс міні-оповідань «Експансія». Його результати:

І місце: Анастасія Гетманська «Поки люди сплять» – 145 балів
ІІ місце: Віктор Грігаш «Я тебе бачу» – 128 балів
ІІІ місце: Владислав Лєнцев «Останній стрибок скайвера» – 125 балів.

Вітаємо Анастасію, яка отримає приз від видавництва «Навчальна книга — Богдан» – книгу з циклу «The Expanse» Джеймса Корі, як тільки вийде її переклад українською, а також сертифікат на 250 грн. для купівлі книжок видавництва.

Щодо оповідання, яке буде надруковане у журналі «The Universe Space Tech» … Поки що тримаємо інтригу 🙂

14 коментарів до “Завершено конкурс «Експансія»!

  1. Інь

    Вітаю переможців!
    Я знала, що саме оповідання Анастасії переможе, воно просто шикарне)
    Хотіла б дізнатися, чи буде таблиця результатів усіх робіт?
    Дякую організаторам за їхню тяжку працю!

  2. starfort Автор публікації

    Ми можемо зробити і таку таблицю, але вже завтра)

  3. Аматор

    Вітаю переможців! Дякую організаторам!
    Було цікаво взяти участь у конкурсі, читати оповідання і коментарі, трохи дискутувати. Здається звтра вже трохи цього не вистачатиме)
    Успіху нам всім та натхнення на нові твори і конкурси!

  4. Форель

    Мої вітання переможцям! Оповідання “Я тебе бачу” було моїм фаворитом.
    Гарний видався забіг, було цікаво. Забігатиму на вогник мініатюр ще 🙂

  5. Анастасія Гетманська

    Дякую усім за вітання та за класну гру! Дуже багато цікавих ідей та сюжетів! Респект організаторам! Авторам натхнення й удачі в експансії української фантастики!

  6. Брунатно-бурий бобер

    Вітаю переможців! Ці оповідання були також і моїми фаворитами!
    Це був цікавий конкурс. Я взяв із нього багато.
    Щира дяка організаторам!
    Чекаємо на наступну пригоду через кілька місяців!
    Хай живе ЗФ! Хай живе фантастика!

  7. Читач

    Я надзвичайно розчарована результатами.
    Ці твори викликають в мене таку ж реакцію, як і найдорожчі картини аукціону Sotheby’s:
    1) Енді Уорхол. Срібна автокатастрофа – 105,4 млн. доларів (нагадує невдалий рентген грудної клітки)
    2) Пікассо. Дора Маар з кішкою – 95,2 млн. доларів (нагадує примітивний дитячий малюнок)
    3) Эдвард Мунк. Крик (пастель), 1895 – 19,9 млн долларов (замальовка олівцями виродкуватої людинки).

    Оце почиталя я ці твори… Охох… На душі стало важко. Ну що ж. І таке буває.

    Вибачте.

  8. Владислав Лєнцев

    Читач, дякую! 🙂

    Едвард Мунк “Крик” – крута картина! І, до речі, дуже пасує моєму сетингу Венери з помаранчевим небом. Буду мати на увазі, якщо знадобиться ілюстрація.

    Взагалі-то ви надавали аворам круту конструктивну критику. Шкода, що після конкурсу дещо псуєте це враження спробами дискредитувати переможців. Але про смаки не сперечаються, тому ваше право. Хай наступного разу пощастить іншим!

  9. starfort Автор публікації

  10. Новачок

    Моя велика подяка організаторам.

    Конкурси відвідую не часто, проте цей сподобався але сподобався лише тим що тут можливо отримати живу критику та доречні корективи щодо власного стилю. Процес голосування варто переглянути і вдосконалити.

    На мою думку назва конкурсу себе не виправдала. У нашому з Вами випадку шановні “Експансія”полягала в тому щоб побачити не тільки текст чи навіть саму історію у нас була унікальна можливість бачити більше зазирнувши між рядків, але на жаль. Перечитав з десяток гідних творів, шкода що призерів тільки троє. Успіхів.

  11. Віктор Грігаш

    Дякую організаторам та учасникам!
    Отримав хороший творчий копняк 🙂
    Успіхів та натхнення всім!

  12. Валентина

    Дякую організатором ! Конкурс дійсно живий і відкритий вийшов;-))) Вам вдалося створити атмосферу. Виявилося, що у нас дійсно багато талановитих людей, це круто. Щодо результатів , я теж здивована. Та У кожного часу є свої фаворити, мабуть так. Мені особисто дуже сподобалося оповідання Жнива, також зачепило Відчувай і Безсмертний , привіт його авторам. Сама я любитель і брала в конкурсі участь, щоб почути конструктивну критику, моя мета досягнута. Ще раз , всім успіхів!))))

  13. Старицький Д.

    Вітаю переможців. Дуже дякую, організаторам за конкурс, який виявився успішнім. Цей конкурс зацікавив тим, що чув, що тут можна почути критику від інших. І це дійсно так. Я знав наперед, що програю, бо я новачок і до того ж юнак. Також це один із перших конкурсів у старшому віці. Головне – участь, а не перемога. Звісно, що цього року, на конкурсі багато сирих текстів, оскільки багато початківців. Останнім часом, дедалі менше бачу літературні конкурси. Свій твір я написав швидко, але вийшло дуже багато слів. І я втричі абияк скоротив і не відредагував, хоча завжди це роблю. Правду кажуть: “Хто спішить, той людей смішить!” Хотів надіслати ще один, але, на жаль, не встиг дописати. Я перечитав усі твори й мені найбільше сподобались твори “Троянда Марінера” та “Дитина”, але кожен має власний смак, тому за переможців не дивуюсь. Зрозуміло, що я майже не коментував. Чекаю нового конкурсу, а тим часом пишу й пробую себе в інших конкурсах.

  14. Руслан Лютенко

    Респект організаторам за конкурс та можливість повправлятись в українській мініатюрі – це був мій перший конкурс на українській мові і мені дуже спродобалось. Не очікував такого достойного рівня текстів. Трійка моїх лідерів стала трійкою фіналу і це дуже класно, оповідання реально круті, особливо “Я тебе бачу”.

    І дякую всім, хто голосував і коментував мої “Жнива”))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *