Експансія

Експансія — розширення сфери панування, впливу, поширення чого-небудь за початкові межі.

Людство вийшло у далекий космос. Земля перетворилася на крихітну блакитну цяточку, колись великі проблеми стали абсолютно нікчемними, а деякі малі – збільшилися до розмірів Всесвіту. З чим ми зіштовхнемося на далекому фронтирі? І якою буде нова експансія? Технічною, соціальною чи може магічною?


Від організаторів. Цьогорічний конкурс для нас особливий, стане він таким, сподіваємося, і для учасників. Завдяки нашим партнерам – Видавництво «Навчальна книга — Богдан» та журналу «The Universe Space Tech»  ви можете отримати не тільки диплом та всенародне визнання :), але й значно більше.

Одне з оповідань з тих, що будуть надіслані на конкурс, буде надруковане у №5 журналу «The Universe Space Tech», що вийде 1 вересня 2020 року. Це не обов’язково буде переможець конкурсу, тому у кожного є шанс. Для нас дуже важливо відродити традицію друку фантастичних оповідань у періодичних друкованих виданнях та вдвічі приємніше, що на цей експеримент погодився журнал, присвячений космосу, науці та неймовірним відкриттям. Без таких журналів не було б такої історії фантастики, яку ми сьогодні знаємо.

Наш другий спонсор Видавництво «Навчальна книга — Богдан» подарує переможцю конкурсу книгу з циклу “The Expanse” Джеймса Корі, як тільки вийде її переклад українською. А щоб очікування було не таким важким, ще й сертифікат на 250 грн. для купівлі книжок (звісно ж, фантастики!).

А ще кожне оповідання може потрапити у наш наступний альманах, який цього року обов’язково вийде, просто із невеликою затримкою (тут ми теж готуємо сюрприз).

Тож не гайте часу, швидше пишіть оповідання!


*На конкурс приймаються лише оригінальні оповідання, написані автором. Сетінг не може бути запозиченим з інших творів.

Обсяг міні-оповідання має становити від 3000 до 6000 знаків з пробілами. Прохання уважно прочитати правила конкурсу.

Прийом творів:
13.07-02.08.20 (до 22:00)

Голосування:
І тур: 03.08-09.08.20 (до 22:00)
ІІ тур: 10.08-13.08.20 (до 22:00)

Результати конкурсу:

І місце: Анастасія Гетманська «Поки люди сплять» – 145 балів
ІІ місце: Віктор Грігаш «Я тебе бачу» – 128 балів
ІІІ місце: Владислав Лєнцев «Останній стрибок скайвера» – 125 балів

Повний розподіл голосів наведений у таблиці.

Оповідання

Фінал


І тур, Група 1:

І тур, Група 2:

І тур, Група 3:

І тур, Група 4: