6 коментарів до “Планета Класу, X

  1. Читач

    Перш за все, авторе, сюжет – крутий! Описано дуже цікаво. Занурення в створений світ – 100%.

    Однак, прошу автора вдосконалити свою орфографію, оскільки мої очі перечіплювалися через критичну відсутність потрібних розділових знаків і відволікали від задоволення 🙂
    Авторе, якщо ви ще неповнолітній, просіть у когось із дорослих поправити свій текст перед відсиланням на конкурси.

    Наприклад:
    Авторська редакція:
    “Перевірю ще раз усі об’єктиви щоб не було як минулого разу, і до слова усім козлам що зараз читають це повідомлення ви тупі недоумки, нічого не розумієте у мистецтві вам аби проковтнути щось смачне то чому б вам не проковтнути…”
    “Поглянувши на своє обличчя у чорному ілюмінаторі наш герой бачив своє життя що проносилося повз на шаленій швидкості але водночас обмежувалося лише човником що був його домівкою.”

    Як мало б бути:
    “Перевірю ще раз усі об’єктиви (,) щоб не було як минулого разу, і (,)до слова (,) усім козлам (,) що зараз читають це повідомлення(:) ви (-) тупі недоумки, нічого не розумієте у мистецтві (;) вам аби проковтнути щось смачне (,) то чому б вам не проковтнути…”
    Пропущено 8 розділових знаків.
    “Поглянувши на своє обличчя у чорному ілюмінаторі (,) наш герой бачив своє життя (,) що проносилося повз на шаленій швидкості (,) але (,) водночас (,) обмежувалося лише човником (,) що був його домівкою.”
    Пропущено 6 розділових знаків.

    Авторе, насправді ви – молодець. Відчувається великий талант! Успіхів вам на конкурсі.

    Пробачайте

  2. Людоїдоїд

    Припускаю, автор читав багато української фантастики радянської доби, зокрема Володимир Зайця. Або ви його реінкарнація.
    Ідея доволі стара, але освіжити її та показати світові знову – чудово. Проте вона тоне в роз’ясненнях що було, як відкривали, як колонізували, як хотіли закрити проєкт і як не вдалося. “Наш герой” носить цю назву незаслужено. Коли Володимир Владко писав “наші герої”, “наші Магелани”, читачі бачать, що це справді люди неабиякого духу. В вашому випадку “наш герой” лише “рупор”, крізь який повідомляється те, що можна написати без участі жодного персонажа, просто як опис планети.
    Похвально, що ви взяли кращі риси старої фантастики (може й несвідомо). Але разом з ними взяли і гірші, тому підсумок 50/50.
    А також пунктуація. Виглядає, що коми розставлено навмання. А от “Планета Класу, X”, винесене в назву, пишеться без коми зовсім.

  3. Автор

    Вдячний за Відгуки. Це справді важливо писати грамотно. Ваша правда, грамотності тут 0,00. Буду сумлінно працювати над цим. Ідеї то лише тіні власної свідомості. Народився на початку 90-тих. Скільки себе пам’ятаю ніколи не писав, проте у власній свідомості складую цікаві картини що дня. Я вельми вдячний за теплі слова, писатиму далі.

  4. Мандрівник

    Сподобалось.
    Описано так детально, що під час читання виникла думка – як автору вдалось все вмістити у 6000 знаків.
    Зауваження лише до пунктуації. Це не лише заважає читати, а й недоставлені додаткові знаки. Конкурс є конкурс.
    Бажаю удачі!

  5. Учасник і читач

    Приєднуюсь до попередніх відгуків. Відчувається потенціал, крута ідея. Просто у автора ще не має досвіду щоб подавати ці ідеї в цікавій сюжетній формі. Уcпіхів!

  6. Фантом

    Вітаю, авторе!

    По-перше, текст важко читати, бо тут – суцільний масив. По-друге, грамотність написання добре так шкутильгає.

    Сюжетно – не вірю. Війна відбулася до початку колонізації, чи після? Якщо до колонізації: коли війна тривала дев’ять хвилин – як врятувалися бодай хтось із людей? Якщо після: як колонізатори не зберегли початкові координати Землі – незрозуміло.

    Наш герой. Хто він, в чорта-біса? Де характер? Даруйте, проте картонній фігурці, названій наш герой, читач не буде співпереживати. Відповідно, нема співпереживання – то й його проблеми читачеві не дуже цікаві. Більше того, наш герой не робить нічого, щоб дізнатися якусь правду. Йому все розповіли і відправили на пенсію. А як же секретність? Яну, як він комусь розповість. За логікою, мали б прибрати.

    Посміхнуло, що він у бозна-якому столітті проявляв плівки 🙂

    Успіхів та наснаги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *